Hálaadás Hálaadás Hálaadás

Igazi amerikai családi környezetben élhették át a diákok a Hálaadás ünnepét a Dráva Völgyében

Idén november 22-én ünnepelték az Egyesült Államokban a második legnépszerűbb családi ünnepüket, a Hálaadást. Ilyenkor több millió amerikai útra kel, és nagy távolságokat repül át, hogy együtt tölthesse az ünnepet családjával.

A pécsi Sabath családnak nem kellett sokat utaznia, hogy a Dráva Völgye diákjai körében családias vendéglátásra találjon. Igaz, az előadó, Peter Sabath is perceken belül a diákközönség szívébe lopta magát érdekes, anekdotákkal és tudományos ismerettel átszőtt előadásával a Dráva Völgye Nights angol nyelvű előadássorozat és társalgási klub novemberi összejövetelén. Az est érdekességét csak fokozta, hogy az egyetemi tanár úr magával hozta feleségét és négy gyermekét is, akikkel az előadás után diákjaink élénk társalgásba feledkeztek. A kicsik (4, 6 évesek) megmutatták tehetségüket és rajzoltak, zongoráztak diákjainknak, míg az idősebbek (14, 15 évesek) heves információcserébe bonyolódtak diákjainkkal az amerikai és a magyar iskolarendszerről, élményeikről.
Természetesen az elmaradhatatlan hálaadási pulyka idén is az asztal ékessége volt. A hatalmas (11 kg) sült madarat mind diákjaink, mind az amerikai család ámulattal fogadta, majd jóízűen fogyasztotta. Az est rekord hosszúságúra sikerült, diákjaink épp hogy hazaértek a 10 órai „villanyoltásra”. Hálát adunk Mr Peter Sabath-nak és családjának, hogy velük átélhettük, milyen az, amikor az amerikaiak együtt töltik ezt az ünnepet kedves emberekkel.