Kép Kép

Iskolánk április 10-én szerdán tartotta – ötödik alkalommal – Gamer Day nevű rendezvényét. Az immár hagyományossá vált délutáni programon a diákok különféle versenyeken mérhették össze számítógépes játékbeli tudásukat versenyek formájában. A három órától kezdődő rendezvényen Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends 1v1 és 3v3, FIFA’19, Mortal Kombat versenyszámok voltak, valamint retro kategóriában a Galaga nevű játékban küzdhettek meg az értékes nyereményekért.

A versenyszámokon kívül a virtuális valóság élményét is kipróbálhatták egy HTC Vive-on a Beat Saber játékkal. További kísérő rendezvény volt még a retro játék kiállítás, melynek keretében kvarcjátékokkal, kézi konzolokkal, tv-játékokkal és régebbi játékkonzolokkal játszhattak a tanulók, valamint az újabb PlayStation 4 játékokat is kipróbálhattak az érdeklődők.

A versenyszámok győztesei és győztes csapatai 177 db nyereményen osztozhattak, ezen kívül a rendezvényt záró kvízverseny során további 163 darab nyeremény került kisorsolásra. Mindezt nem tudtuk volna megvalósítani a rendezvényt támogató cégek közreműködése nélkül, így ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a GameStar (Hungary) és PC World Hungary - www.pcworld.hu magazinoknak, a bluechip.hu-nak (Computer Emperoriumnak), a Konzolok Szervize-nek, az Mc-shop.hu-nak és a Videósboltnak, a Legendás Játékoknak, a G4G / Goods for Gamersnek, a VR Compactnak és végül, de nem utolsósorban a Szöllősi Elektronak a rendezvény megvalósításában nyújtott segítségükért.

A versenyek nyertesei:

FIFA’19:
I. Nadj Bálint 10.i
II. Tóth Bence 11.i
III. Szöböllődi János Barnabás 11.v

Mortal Kombat:
I. Janecsek Richárd 11.g
II. Sebeszta Richárd 11.i