Az iskolai KRÉTA rendszerbe való belépéskor sajnos néha előfordul, hogy nem enged be a rendszer. Az esetek nagyrészében elfelejtett, esetleg rosszul beírt jelszó az ok, de ha valaki még soha nem lépett be, akkor szülők, gondviselők esetén még az is előfordulhat, hogy nincsenek is regisztrálva a rendszerben. Mi ilyenkor a teendő?

A KRÉTA tudásbázis

A tudásbázisban szinte minen lényeges kérdésre - többek között a belépési problémákkal kapcsolatos kérdésekre is - megtalálható a válasz tanulóknak, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt. A tudásbázis ezen a linken érhető el: https://tudasbazis.ekreta.hu/

A belépési problémékhoz itt is segítséget adunk.

Diákok esetén

Iskolánk minden tanulója regisztrálva van a rendszerben, tehát hibás belépésnél csak két eset lehetséges: rosszul írtuk ba a felhasználói nevet (ez mindenkinél a diákigazolványon is megtalálható 11 számjegyből álló oktatási azonosító) vagy rosszul írtuk be a jelszót. A teendő egyértelmű: a bejelentkezési ablak bal oldalán, lenn található "Elfelejtett jelszó"-ra kell kattintani. Ekkor megjelenik egy másik ablak, ahol a felhasználói nevet és azt az email címet kéri a rendszer, ami KRÉTA rendszerben az osztályfőnök által a tanulóhoz bejegyzésre került. Ezeket beírva és "kipipálva" a "Nem vagyok robot" mezőt, az "Elküld" gombra kattintva pár másodpercen belül a megadott email címre megkapjuk az új jelszót.

Ha valakinek nem fogadja el az email címet, akkor előfordulhat, hogy a rendszerben egy másik email cím van megadva. Ilyenkor fel kell venni az osztályfőnökkel a kapcsolatot és egyeztetni az emailcímet.

Szülők, gondviselők esetén

Ha tudjuk a felhasználói nevet és a rendszerben rögzített email címünket, akkor a diákoknál megadott módon lehet új lelszót kérni.

Amennyiben ez az út nem járható (nincs meg a felhasználói név esetleg a jelszó), akkor a legegyszerűbb módszer a "Gondviselői hozzáférés engedélyezése" linkre kattintva a megjelenő panelen a szükséges adatok kitöltésével új hozzáférés igénylése. (Itt sem felejtsük el a "Nem vagyok robot" kipipálását.)

Ha az adatokat helyesen adtuk meg, akkor a rendszer azonnal egy hozzáférést generál, amiről értesítést is küld a megadott email címre.  A levélben nem kapunk jelszót, hanem az ott megadott linkre kattintva tudunk belépni és új jelszót beállítani. A linkre kattintva kéri a rendszer a tanuló születési dátumát és az új jelszót (kétszer).

Ha minden rendben, akkor egy újabb email kapunk a felhasználói nevünkkel (a jelszó itt sincs a levélben!). Ezzel a felhasználói névvel és jelszóval már be tudunk lépni!

Ha ez a módszer sem működik, akkor a tanulókhoz hasonlóan az osztályfőnökkel kell egyeztetni!