Kirándulás Bécsben Kirándulás Bécsben Kirándulás Bécsben

2017. október 17-én kedden hajnalban 47 (vélhetően álmos, de lelkes) diák, valamint Riklikné Földvári Anna és Székely Dalma tanárnők indultak el Bécs felé, hogy két nap alatt felfedezzék az osztrák főváros nevezetességeit.

Az első nap délelőttjén a Szépművészeti Múzeumban az „Egyiptomi és közel-keleti gyűjteményt”, illetve a „Szobor és dekoratív művészetek gyűjteményét” tekintették meg, majd délután a Schönbrunni kastélyba látogattak el. Este pedig a Práterben (Vidámpark) lélegzetelállító és adrenalin-fokozó élményekben volt részük a vállalkozó kedvű diákoknak.

A második nap délelőttjén a Belveder kastélyt és a benne található értékes műgyűjteményt nézték meg a csoport tagjai. A Belvedere nem csak pompás barokk kastély, hanem Ausztria egyik legértékesebb műgyűjteményének is otthont nyújt, amely magáénak tudhatja Gustav Klimt, Egon Schiele és Oskar Kokoschka néhány főművét. Utána belvárosi séta, illetve szabadprogram következett, de előtte még meglátogatták a híres Hunderwasser-házat.

A kétnapos program zárásaként az osztrák Parlamentben német nyelven vezetett séta során a tanulóink betekintést nyerhettek az osztrák törvényhozás menetébe, és megcsodálhatták a Hofburg épületét.

A kirándulás során tanulóink amellett, hogy láthatták Bécs legfontosabb nevezetességeit, betekinthettek a világváros életébe, a német nyelvet is gyakorolhatták. Szerdán este a csoport fáradtan, de élményekben gazdagon érkezett haza.