Kedves pályaválasztó diákok, tisztelt szülők!

Tudom, mennyire nehéz a „Merre, hogyan tovább?” - kérdésre megtalálni a legjobb választ. A Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Középiskolája és Kollégiuma igazgatójaként ajánlom figyelmükbe iskolánkat, képzéseinket, remélve, hogy segítségükre lesz a döntésben.

Intézményünk több mint 50 éves múltra tekint vissza. Hagyományaink megőrzését éppoly fontosnak érezzük, mint az újdonságra való nyitottságot, a modern és esztétikus külsőt, vagy a jelen kor igényeinek megfelelő eszközök biztosítását.

Bár a választást sokszor a látványos külsőségek befolyásolják, mégis fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy egy iskola mindig a falakon belül zajló munkától válik igazán hatékonnyá.

Iskolánkban jól felkészült, tapasztalt, összehangolt nevelő-oktató munkát folytató, segítőkész pedagógusok gondoskodnak a színvonalas elméleti és gyakorlati képzésről. Alapelvünk, hogy minden diák tehetséges valamiben, fő célunk pedig ennek felismerése és kibontakoztatása.

A diákélet azonban nem csak az ismeretek megszerzéséről, hanem közösségi élményekről, a szabadidő hasznos eltöltéséről is szól. Ezért iskolánkban számos lehetőséget kínálunk a csaknem ötszáz fős tanulóközösség számára tanórán kívüli tevékenységek terén is.

Kérem, hogy amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, keressenek bennünket, jöjjenek el a nyílt napunkra, olvassák el részletes tájékoztatóinkat a honlapunkon, vagy Facebook oldalunkon.

Bízom benne, hogy sikerült megnyerni tetszésüket, és minden kedves érdeklődő megtalálja az elképzeléseinek, egyéniségének megfelelő képzési formát a Dráva Völgyében.

Horváthné Madarász Zsuzsanna
igazgató