Fontosabb felvételi határidők

Határidő, időpont

Esemény

Megjegyzés

2018. december 7. A tanulók jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára Írásbeli felvételi vizsgát iskolánkban csak a hatosztályos gimnáziumba jelentkező tanulóknak kell tenniük. Jelentkezési lap az iskolában kapható vagy itt letölthető Word vagy PDF formátumban
2019.
január 19.
10 óra
 Írásbeli felvételi vizsga a hatosztályos gimnáziumba jelentkezők számára A vizsga helyszíne a Dráva Völgye Középiskola
2019.
január 24.
14 óra
Írásbeli felvételi vizsga a hatosztályos gimnáziumba jelentkezők számára (pótnap)  A vizsga helyszíne a Dráva Völgye Középiskola 
2019.
január 28.
Felvételi dolgozatok megtekintése az iskolában  
2019.
február 18.
 A középiskolába való jelentkezés határideje Az általános iskoláknak legkésőbb ezen a napon postázniuk kell a jelentkezési lapokat. Ennél előbb fogják a tanulóktól kérni 
2019.
március 18.
A felvételi jegyzék nyilvánosságra hozása 

A felvételi jegyzék a jelentkező tanulók rangsorát adja meg. Ez a rangsor később, a jelentkezések módosítása után kismértékben változhat.

A listát a honlapunkon tesszük közzé.

2019.
március 21-22. 
 A tanulók módosíthatják a jelentkezésüket

 A módosítási lehetőség azt jelenti, hogy a tanulók változtathatnak ekkor a megjelölt iskolák, illetve tagozatok sorrendjén.

A listára ekkor új iskolát már nem, de a korábban már megjelölt középiskolák más tagozatát fel lehet venni.

2019.
április 23. 
 A középiskolák a Felvételi Központtól ezen a napon kapják meg az egyes osztályokba bekerült tanulók névsorát.  A középiskolák korábban nem tudják, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók hányadik helyen jelölték meg az iskolát, illetve a tagozatot. A felvételt nyert tanulók nevét, így a középiskolák a Felvételi Központ összesítése után tudják meg.
2019.
április 30. 
 Eddig az időpontig értesítjük levélben a jelentkezőket a felvételről.  

Fontos!!!

A 2019. március 18-áig nyilvánosságra hozott felvételi jegyzékben a felvehető tanulókhoz sorszámot rendelünk. Nem kap sorszámot az a tanuló, akit eredményei alapján elutasítunk.

A sorszámmal megjelölt tanulót felvesszük, amennyiben a megadott létszámkeretbe belefér.

Példák

  • Az 1-34. helyek valamelyikén (pl. 14.) rangsorolt tanuló biztosan bekerül egy 34 fős osztályba, amennyiben azt az első helyen jelölte meg, vagy ha elutasítják azon a helyen, amit előrébb jelölt meg. Nem kerül be akkor, ha az adott osztályt nem az első helyen jelöli meg, és az előrébb megjelölt helyen, vagy helyek valamelyikén - vagyis máshová -, felveszik.
  • Az a tanuló, akinek a sorszáma 34-nél nagyobb, szintén bekerülhet a 34 fős osztályba, hiszen az első 34 helyen rangsorolt tanuló közül valószínűleg nem mindenki választja az adott osztályt az első helyen. Így akár a 48. helyen rangsorolt is felvételt nyerhet. Ezt azonban az iskola is csak 2019. április 23-án tudja meg.
  • Biztosan nem nyer felvételt az a tanuló, akit már az ideiglenes felvételi jegyzéken is elutasítottunk.