Iskolánk 2005 óta regisztrált ECDL vizsgaközpont. Tanulóink és bárki, aki ECDL vizsgára jelentkezik iskolánkban teheti le a választott vizsgákat.

Vizsgára jelentkezés és információk a vizsgaidőpontokkal kapcsolatban

 • Email-ben:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Telefonon: +36/70/629-2575
 • Halgatói adatlap ECDL vizsgakártya rendeléshez

Legalább 6 fő jelentkezése esetén egyedi vizsgaiőpontok is kérhetők!

Az ECDL (European Computer Driving Licence) az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely elsősorban nem az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket hivatott igazolni. Megszerzéséhez a jelölteknek 7 gyakorlati vizsgán kell számot adni tudásukról. A vizsgarendszer felelőse és jogtulajdonosa, az ECDL bizonyítvány kiállítója a Neumann János Számítógéptudományi Társaság.

Az ECDL moduljai 

 1. Számítógépes alapismeretekimages ecdl
 2. Szövegszerkesztés
 3. Táblázatkezelés
 4. Adatbázis-kezelés
 5. Prezentáció
 6. Online alapismeretek
 7. Képszerkesztés
 8. Webszerkesztés

Az ECDL megszerzésének módjai

Az ECDL nem tesz kikötést a vizsgákon megkövetelt ismeretek megszerzésének módjáról, alapvetően kimeneti szabályozást alkalmaz, csupán az elsajátított tudást kontrollálja nemzetközileg elfogadott egységes követelményrendszer szerint.

A Vizsgakártya:

A vizsgázónak a vizsgák megkezdése elott vizsgakártyát kell vásárolnia. Minden egyes sikeres vizsgáját rávezetik a kártyára. Amikor mind a hetet letette, a kártyáját a vizsgaközpont eljuttatja a Neumann János Számítógéptudományi Társaság ECDL irodájának, ahol kiállítják számára az ECDL bizonyítványt.

A vizsgák:

A vizsgákat a sorozat megkezdésétol számított három éven belül kell letenni Európa bármelyik ECDL központjában. Nem kötelezo minden tesztet ugyanabban a központban letenni. A teszteket bármely szolgáltató szoftverén el lehet végezni. A tesztek némelyikének lehetnek alternatív változatai attól függően, hogy mi áll a központ rendelkezésére.

Mi az ECDL START?

Az ECDL START lényege, hogy az ECDL végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges hét modul helyett kezdetként elegendő négy modulvizsgát tenni ahhoz, hogy bárki - továbbra is korra és iskolai végzettségre való tekintet nélkül - hozzájuthasson elso, az informatikai írástudást igazoló nemzetközi bizonyítványához.
Mindezek után még mindig nyitva áll az út a teljes bizonyítvány megszerzéséhez is.

Milyen modulokból áll az ECDL Start vizsga?

Kötelező

Egy szabadon választott modul az alábbiak közül:

Mi az ECDL Select?

Az új szabályozás szerint a Standart ECDL vizsgák helyett ECDL Select vizsgakártya is választható. ECDL bizonyítvány továbbra is 7 sikeres vizsga teljesítéséért jár. A változás annyi, hogy ezentúl a jelenlegi 7 kötelezo modul helyett 8 modulból kell 7 vizsgát lettenie a vizsgázóknak. 4 modul teljesítendo kötelezően és 3 választható szabadon:

Kötelező

Három szabadon választott modul az alábbiak közül: 

Kártya- és vizsgadíjak

 

 

ECDL
ECDL Select

ECDL Start

Tanuló

Felnott

Tanuló

Felnott

Vizsgakártya 5500 Ft 7500 Ft 4500 Ft 6000 Ft

Vizsgadíjak

1800 Ft

3000 Ft

1800 Ft

3000 Ft

 

További információk, követelmények, letölthető feladatsorok az ECDL hivatalos honlapján érhetők el.