Kép Kép

A hálaadásra feláldozott pulykán kívül mindenki remekül érezte magát a csütörtök esti rendezvényen az iskola könyvtárában. Meghívott vendégeink - Ron Serviss, Pete Sabath és családja, valamint Kevin Abrams és felesége - az est hangulatát igazán autentikussá varázsolták.

Ron Serviss - tanár és kalandor - lenyűgöző előadásában e fontos amerikai ünnep történetével kapcsolatos tévhitekről is beszélt az érdeklődő tanulóknak, majd kalandos életének néhány fontosabb állomását megelevenítve mesélt magáról. A részletekre is kíváncsi dvk-s diákok az előadás után tömegesen gyűltek Ron bácsi köré kérdéseikkel rohamozva őt. A nyugdíjas éveit Magyarországon élvező amerikai tanár sem hagyta ki a lehetőséget, hogy a gyerekeket faggassa iskolájukról, tanulmányaikról és a magyar nyelv rejtelmeiről, hiszen ő azt valamiféle megközelíthetetlen és bevehetetlen erődítménynek tartja. Magyar mozaikművész feleségével Pécsen élnek, ahol a kalandozások végén úgy érzi, megtalálta a végállomást, hiszen a magyar életérzésben mindent szeret, az embereket és a magyar konyhát szenvedélyesen, a nyelvet azonban csak távoli csodálattal.

A népes érdeklődő diáksereg és vendégeink már nagyon várták azt est egyik fénypontját, amit a feláldozott pulyka nem annyira, hiszen az ő sorsa ezzel beteljesült. A késő estig tartó társalgási klubbot annak reményében rekesztette be az iskola idegen nyelvi munkaközössége, hogy nemsokára újból találkozunk, hiszen annyi érdekes mesélnivalója van még régi és új ismerőseinknek.