kép
Képgaléria

Kiválóan szerepeltek diákjaink az IT Services Hungary Kft által a középiskolák 10-12. osztályos tanulói számára meghirdetett német nyelvi versenyen.

Eredmények

  • Paluska Péter (10. g) 1. helyezés
  • Rezsonya Réka (12. g) 2.helyezés

A háromfordulós versenyt az IT Services Hungary Kft a Pécsi Tudományegyetem Germanisztika Intézet közreműködésével, a Deutsch.Karriere.Erfolg. kampány keretén belül hirdette meg.

Az első forduló nyelvi tesztből állt, melynek eredménye alapján 30 tanulót hívtak be a második fordulóba. A feladat itt egy esszé elkészítése volt, ennek témája a szociális média. Végül10 tanuló került az egyetem német tanszékén megrendezett döntőbe, ahol egy tetszőleges témában összeállított prezentációt kellett a versenyzőknek bemutatniuk német nyelven és az adott témáról beszélgetni a zsűrivel.

A diákok változatos témákkal készültek, a lámpaláztól kezdve, az ausztráliai bozóttüzeken keresztül az intelligens robotokig hallhattak előadásokat a résztvevők.

Paluska Péter prezentációjának témája a sport szerepe az egyén és a társadalom életében, Rezsonya Réka pedig a nyelvtanulás modern formáiról, és ehhez kapcsolódóan az Erasmus+ programról beszélt.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőjüknek, Riklikné Földvári Anna tanárnőnek!